Belušna zelena Verde je zelena, pri kateri uživamo pokončne zelene liste z debelimi listnimi peclji. Jeseni rastline za 10-14 dni zasujemo z zemljo (spodnji del listov),...
Koleraba Globus rumena ali kot jo velikokrat imenujemo "jesenska" jušna zelenjava je zelenkasto vijoličasta in rumena koleraba z rumenim finim mesom, ki vsebuje precej suhe...
Kolerabica Dunajska bela je zgodnja kolerabica z belo zelenim gomoljem, ki za rast potrebuje veliko vlage in hranil. Predstavlja "vmesni" pridelek v vrtu. Sejemo jo v 14...
Kolerabica Dunajska modra je zgodnja kolerabica z modro vijoličastim gomoljem, ki za rast potrebuje veliko vlage in hranil. Predstavlja "vmesni" pridelek v vrtu. Sejemo jo v...
Korenček Amsterdam vsebuje veliko rastlinskega barvila beta karotin (vitamin A) in selena. Seme kali 20-30 dni. Za markacijo ga sejemo z redkvico. Da bolje kali pa s koprom....
Korenček Flakkee je pozno rdečkasto oranžen korenček, ki daje velike pridelke. Seme korenčka kali 20-30 dni. Koreni se dobro skladiščijo in so primerni za industrijo....
Korenček Korrigan je srednje zgoden hibrid tipa nantes. Ima topo valjasto konico. Korenček Korrigan zraste dolžine 20cm in je intenzivno oranžne barve. Primeren je za...
Korenček Mercado de Paris 3 je sorta okroglega korenja, živo oranžne barve, ki doseže premer 4cm. Korenček Mercado de Paris je sladek, aromatičen in primeren za svežo uporabo...
Korenček Nantes-Nantaise je srednje zgodna sorta (100 dni). Okusen, oranžno rdeč korenček, ki se dobro skladišči. Večkrat ga sejemo. Potrebuje globoko obdelana in...
Korenje Ljubljansko rumeno ima velik (do 30cm) dolg rumen koren. Je pozna sorta, ki daje velike pridelke. Koreni so primerni za svežo rabo (okusne juhe), skladiščenje in krmo...
Pastinak Dolgi beli gladki razvije zelo lepe dolge korene, ki jih, zaradi odpornosti na mraz, izkopavamo iz vrta tudi v toplih zimskih dnevih. Najbolje uspeva v hranljivih,...
Peteršilj Domači listnik ima veliko gladkih in aromatičnih listov, ki jih pogosto režemo, tako da je čim manj stebel. Raste tudi na težkih tleh. Za zimo liste sušimo ali pa...
Peteršilj Gigante d`Italia sejemo od pomladi do zgodnje jeseni. Če ga sejemo pozno ostane zelen tudi pozimi. Peteršilj Gigante d`Italia oblikuje velike rozetaste liste,...
Peteršilj Mooskrause ima lepe zelene kodraste liste, kateri služijo tudi kot okras jedem. Sejemo ga vsako leto na drugo mesto. Dobri sosedje so paradižnik, čebula, redkvica...
Rdeča pesa Bikores je srednje zgodnja pesa, ki ima srednje velike, pokončno okrogle gomolje izrazito temno rdeče barve brez kolobarjev. Redčenje je nujno: izpuljenke ob...
Rdeča pesa Cylindra je srednje zgodnja pesa, ki ima velike podolgovate gomolje temno rdeče barve. Redčenje je nujno: izpuljenke ob oblačnem vremenu presadimo ali pa jih kot...
Rdeča pesa Detroit je zgodnja pesa, ki ima srednje velike okrogle gomolje temno rdeče barve brez kolobarjev. Redčenje je nujno: izpuljenke ob oblačnem vremenu presadimo ali...
Rdeča pesa Egiptovska-Egyptisch je nezahtevna, raste na polsenčni gredi. Srednje zgodnja, ploščato okrogla, temno rdeča s svetlimi kolobarji. Zelo zdravilen je sok iz...
Rdeča pesa Kestrel je srednje zgoden hibrid rdeče pese, primeren za svežo potrošnjo in predelavo. Koreni so okrogle oblike, brez sredinskih kolobarjev in težki okoli 300 g....
Redkev zimska črna je črna, ploščato okrogla redkev z belim mesom ostrega okusa. Dozori v okoli 100 dnevih po setvi. Všeč so ji rahla in vlažna tla. V kolobarju jo sejemo za...
Redkvica French Breakfast je zgodnja atraktivna sorta, dozori ca. 35-50 dni po setvi. Okusne podolgovate redkvice so svetlo rdeče barve z belo konico. Dolgo zdržijo in ne...
Redkvica Rodos je zelo zgodnja sorta redkvice. Redkvica Rodos je zelo rodna z velikimi okroglimi glavicami škrlatno rdeče barve. Primerna je za sajenje spomladi ter jeseni....
Redkvica Rudi je zgodnja sorta. Okusne in sočne redkvice so velike, okrogle škrlatno rdeče barve. Solata kot vmesni posevek odvrača bolhače. Dobri sosedje so: kreša, fižol,...
Redkvica Saxa je zgodnja, srednje velika, okrogla, škrlatno rdeča redkvica. Od pomladi do jeseni uživamo sveže redkvice kot presno hrano k pivu, kruhu, siru; obogatijo vsako...